FERRARI OMOLOGATA 6.5litru V12: Originální supersport zůstane v Evropě (VIDEO)..!

30.09.2020 08:53

Italská automobilka odhalila v těchto dnech jedinečný model s hliníkovou karoserií, na němž pracovala téměř dva roky od počátečních skic až po hotový vůz.

Speciální model založený na Ferrari 812 Superfast je inspirován historií a vybaven jedinečným dvanáctiválcem z P540 Superfast Aperta.

Vnitřní uspořádání kabiny vychází z Ferrari 812 s jedinečnými detaily. S černou palubní deskou kontrastují sedadla v kombinaci kůže a "Jeans Aunde," což je modrá látka podobná Alcantaře. Kovové doplňky i retro nádech najdeme na středovém "mostu Ferrari F1." Dveřní madla jsou opatřena tepanou barvou, podobnou té z klasických modelů 250 LM a 250 GTO.

Neexistuje zde žádné zadní okno, jen tři žaluzie v krytu motoru, pod ním je dvojice kulatých koncových světel. Vzhled celého vozu je doplněn speciální barvou s názvem "Rosso Magma" a jemnými závodními detaily se startovním číslem.

Výrobce neuvedl pro Ferrari Omologata žádné výkonostní parametry, ale měly by odpovídat hodnotám 812 Superfast, na němž je založen. To znamená, že motor V12 o objemu 6.5 litru disponuje výkonem 789 koní a točivým momentem 718 Nm. Sprint z nuly na stovku patrně zvládá za zhruba 3 sekundy. Dosahovat má nejvyšší rychlosti s hodnotou přibližně 340 km v hodině.

Jediný na zakázku vyrobený vůz z Maranella zůstane u nás na starém kontinentu, objednal si ho totiž evropský zájemce. Podívejte se na video prezentaci. Jirka Hyner

 Zdroj a foto: Auto Express a Newspress