Ferrari SP51 V12 2023: Roadster inspirovaný 812 GTS je nejnovější jednorázovkou z Maranella (VIDEO)..!

30.09.2022 10:27

Nejnovější Ferrari One-Off bylo navržené přesně podle požadavků svého majitele a je čistokrevným roadsterem založeným na architektuře modelu 812 GTS.

SP51 je navržený Ferrari Styling Centre v čele s Flaviem Manzonim. Disponuje motorem V12 patrně s výkonem 800 koní, protože tisková zpráva výkonové parametry nezmiňuje. Je uložený vpředu a založený na platformě sesterského 812 GTS, od něhož zdědil své uspořádání, podvozek i zmiňovanou motorizaci. Nejvýraznější charakteristikou novinky je absence střechy.

Aerodynamika roadsteru vyžadovala pečlivý proces zahrnující simulace CFD, aerodynamický tunel a dynamické testování na okruhu, aby bylo zaručeno nejen maximální pohodlí v kabině, ale také akustický komfort a pocit jako u vozu, který jej inspiroval.

Díky rozsáhlému použití čistých uhlíkových vláken při výrobě karoserie i v interiéru byla snížena hmotnost vozu. Obzvláště nápadné je to na kapotě, kde obložení rámuje dva větrací otvory.

Jedním z nejpůsobivějších prvků SP51 je inovativní třívrstvý lak Rosso Passionale. Jde o barvu vyvinutou speciálně pro tento vůz, která mu dodává elegantní až impozantní charakter. Dojem je dále umocňuje modrobílý pruh inspirovaný legendárním Ferrari 410 S z roku 1955, který je po celé délce vozu a zasahuje do interiéru. Speciálně navržené hlavní světlomety dodávají modelu rozpoznatelnou a silnou identitu.

Pozoruhodná jsou rovněž kola, která jsou specifická pro tento vůz a mají profily z uhlíkových vláken na každém z pěti paprsků, které se vyznačují sofistikovaným diamantovým řezem tón v tónu.

Toto jedinečné dílo italských inženýrů insporované modelem 812 GTS je postavené absolutně podle specifikací klienta a není na prodej. Mé pozornosti ovšem neuniklo a věřím, že se bude líbit i vám. Pojďme se na Ferrari SP51 podívat na videu. Jirka Hyner

 Zdroj a foto: Newspress