GLOSA: ŠKODA KAROQ mě překvapila jen svým jménem (VIDEO)..!

19.05.2017 08:56

Kompaktní SUV nahrazuje dnes populární model Yeti, ovšem na cenu 399 tisíc korun raději zapomeňme. Ta se patrně posune mnohem výše, a to ještě půjde o motorizaci s litrovým tříválcem, kterou si koupí jen hodně velký snílek. Na auto se teď dívám opravdu reálnýma očima.

Nová škodovka mě po včerejší premiéře ve Stockholmu ničím nepřekvapila, asi jako naši hokejisté v zápase s Ruskem. Chtěl jsem naši výhru, ale kdo dá branku? Novinka bude podle tiskové zprávy k vidění už při finále probíhajícího šampionátu v hokeji, ale bez naší účasti.

Karoq je prakticky upravený model Seat Ateca, který se u nás pro španělskou automobilu Seat vyrábí měsíce. Pravdou je, že nabízí nové asistenční systémy, Full-LED světlomety a vůbec poprvé ve voze naší značky také virtuální přístrojový panel. Ale ten už má Peugeot 3008 od loňského roku.

Auto disponuje dnes běžným mobilním připojením k internetu díky LTE i funkcí tísňového volání e-call. Dále systémem pro automatické parkování, jízdu v pruhu nebo rozpoznávání dopravních značek. S Fordem Focus, jenž to dokázal, jsem jezdil už před pár lety. A další vychytávka překvapením také není. Virtuální pedál, usnadňuje otevírání zadního výklopného víka, tedy stačí pohyb nohou pod zadním nárazníkem.

Novinkový benzinový motor 1.5 TSI s možností odpojování dvou válců asi nebude nejlevnější, ale třeba Škoda Karoq překvapí. Věřím, že pod litrový objem už motoráři nepůjdou. Na výběr dostaneme tradičně verze s pohonem předních nebo všech kol. Do terénu se patrně většina majitelů nikdy nedostane.

Přesně tak, hráli včera naši hokejistě. Neurazili, ani nepřekvapili. Do bojů o medaile však nepostoupili. Jak uspěje Karoq?

Od 26. června si můžeme nové SUV objednat. Fyzickou výstavní premiéru si Karoq odbude v září na autosalonu ve Frankfurtu. První vozy se k zákazníkům dostanou ve druhé polovině října. Třeba mě jízdními vlastnostmi a cenou překvapí? Jirka Hyner

 Zdroj a foto: Škoda Auto