HARLEY-DAVIDSON představí v ČR motocykl Street 750 - 500...

21.08.2014 08:45

Značka Harley-Davidson uvede v Česku novou třídu městských motocyklů. Představení mašiny Street 750 proběhne příští týden v Praze. Do prodeje se má nový stroj dostat na přelomu září a října. Ve zbytku regionu střední a východní Evropy dojde k oficiálnímu uvedení až za měsíc.

Legendárnímu americkému výrobci se celosvětově daří, a jinak tomu není ani v Česku. V posledních čtyřech letech prodej motocyklů HD, jako u jedné z mála značek stále roste. Výrazně tomu napomohl model Sportster. Provedení Sportster 883N Iron (snímek níže) stojí něco málo přes 230 tisíc korun. 

Nový městský model Street 750 je postaven na zcela nové platformě a cenově bude položen pod momentálně populární a výše zmiňovaný Sportster Iron. Mašina má minimalistický vzhled a vidlicový vodou chlazený dvouválec se čtyřventilovou technikou, jenž spolupracuje se šestistupňovou převodovkou.

V Ostravě proběhne Open Day 19. září v prostorách Motosalonu Harley-Davidson. Prague Harley Days se uskuteční na výstavišti v Holešovicích 29. a 30. srpna. Akce bude kombinovat sraz motocyklů všech značek s výstavou motocyklů Harley-Davidson. Pražské setkání je první továrnou podporovaným podnikem v regionu střední Evropy podobně jako European Bike Week v rakouském Faak am See, Hamburg nebo Barcelona Harley Days. European Bike Week v Rakousku následuje pražskou akci, organizátoři tak čekají, že někteří zahraniční bajkeři dorazí na obě setkání.

_______________________________________________________________________________

   Zdroj a foto: HD a Newspress