Mercedes- Benz A 2023: Oblíbený kompakt prošel aktualizací (VIDEO)..!

06.10.2022 10:14

Oba prémiové modely získaly upravenou grafiku světel a vylepšení doznal interiér. Modermizací prošel hatchback i sedan.

Na první pohled upoutá pozměněná mřížka chladiče s hvězdicovým vzorem, nové světlomety, designy kol, standardní LED zadní světla a nový je rovněž zadní nárazník.

Sedmipalcový digitální přístrojový štít a 10.25palcový displej infotainmentu jsou standardem, ale na přání jsou k dispozici dva 10.25palcové. Inovativní volant dostal plochou spodní částí. Na jednodušší středové konzoli chybí otočný ovladač systému MBUX, výdechy ventilace jsou nově inspirované turbínou.

Aktualizovaný systém MBUX nyní obsahuje snímač otisků prstů, další port USB-C a vylepšení hlasového asistenta Hey Mercedes. Vylepšen byl paket asistence řidiče. Podporuje podélné parkování a 360stupňový kamerový výhled.

Všechny benzinové motorizace Mercedes-Benz mimo AMG mají 48voltové mild-hybridní systémy, které zahrnují startér-generátor poháněný řemenem. Plug-in hybridní verze jsou vybaveny vylepšeným vysokonapěťovým akumulátorem, který lze kromě standardního nabíjení 3.7kW nabíjet střídavým proudem až 11kW.

Vozy lze rovněž nabíjet až 22 kW prostřednictvím stejnosměrné nabíječky, což znamená, že kapacitu baterie lze nabít z 10 na 80 procent za 25 minut. Upgradem prošel elektromotor, poskytuje tak navíc 5kW, což nyní znamená výkon 80kW. Modely CLA, CLA Shooting Brake a SUV GLA na aktualizaci teprve čekají. Podívejte se  na video  prezentaci. Jirka Hyner

 Zdroj a foto: Newspress