MUSTANG CALIFORNIA SPECIAL V8 2022: Kabrio se skládací střechou a výkonem 450 koní obohatí evropskou nabídku řady Ford Mustang (VIDEO)..!

07.03.2022 12:54

Nejnovější Mustang California Special ztělesňuje svobodomyslného ducha prvního stejnojmenného modelu z roku 1968. Vyrábí se výlučně jako Convertible se skládací střechou a vyniká speciálními doplňky, 19palcovými koly z lehké slitiny i dalšími detaily.

Také v kabině je zdůrazněna exkluzivita modelu California Special včetně plaketky. Požitek z jízdy se staženou střechou v chladném i teplém počasí zesilují sériově dodávaná vyhřívaná a odvětrávaná přední sedadla.

Inovativní součástí Mustangu je 12palcový digitální přístrojový štít nebo 8palcový středový displej se systémem SYNC 3 umožňují přehrát oblíbenou skladbu nebo se nechat navigovat k nejbližší pláži prostým hlasovým pokynem. Je kompatibilní s Apple CarPlay i Android Auto 2 a konektivitu na cestách zajišťuje standardně dodávaný modem FordPass Connect.

Palubní desku kabria zdobí hliníkové lišty v povrchové úpravě Carbon Hex a emblém Mustang California Special. Na sedadlech i kobercích je vyraženo logo GT/CS.

Srdcem tohoto nádherného Mustangu je pětilitrový motor V8 o výkonu 450 koní s točivým momentem 529 Nm. V kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou, která disponuje funkcí automatického dorovnávání otáček při podřazování, akceleruje vůz z nuly na 100 km/h za 5.1 sekundy. Volitelná 10stupňovou samočinná převodovka umí sprint na stovku dokonce za 4.8 sekundy!

Automat je zároveň jedním z technických celků, na jejichž fungování má vliv volba jízdního režimu. Řidič má k dispozici módy Normal, Sport, Závodní okruh a Mokro/Sníh. Jednou z dalších vychytávek je aktivní výfuková soustava s funkcí "hodného souseda," umožňuje naprogramovat denní doby, v nichž má mít vůz po nastartování tišší zvukový projev. Pod kapotou se nachází příčná vzpěra s logem modelu.

Jízdu s maximální přilnavostí v zatáčkách a záběr pneumatik vylepšuje sériově dodávaný samosvorný diferenciál, případně doplňové tlumiče MagneRide®. Jejich tlumící účinek je regulován elektronicky na základě informací senzorů, které monitorují aktuální provozní situaci tisíckrát za sekundu.

Aerodynamické doplňky vozu poukazující na sílu osmiválce. K většímu přednímu spoileru lze na přání dodat také boční ventilační otvory. Zadní partie zdobí falešné víčko nádrže a čtyři koncovky výfuku. Celkový dojem dotvářejí kola z lehké slitiny ve specifickém designu. Vpředu o rozměru 19 x 9, vzadu pak 19 x 9.5 palce. Stejně jako přední spoiler, nástavce prahů i zadní difuzor jsou v šedém laku "Carbonised."

Mustang Convertible California Special letos rozšíří evropskou nabídku modelové řady Ford Mustang. Podívejte se na video prezentaci. Jirka Hyner

 Zdroj a foto: Ford