Nová AC COBRA 378 6.2 V8: Ročně bude vyrobeno jen 40 roadsterů (VIDEO)..!

26.09.2018 08:46

Legendární výrobce se vrací s otevřeným modelem v klasickém stylu označeným "378." Motor Ford nahradil ten od General Motors. Sportovní vůz je prý nejjednodušší Cobrou v historii.

Perleťově bílé testovací auto na snímcích je vyrobeno v Port Elizabeth v Jižní Africe, přestože společnost AC Cars sídlí v Británii. Cobra má žebřinový rám s předním i zadním víceprvkovým zavěšením kol a nový posilovač řízení.

Benzinový osmiválec GM 6.2-litru pohání mohutná zadní kola. Díky poměrně měkkému zavěšení je trakce fenomenální, dokonce už na druhý rychlostní stupeň manuálního šestikvaltu. Zvuk, jenž se line z výfukových koncovek dokonale souzní s typovým označením Cobra.

O mnohém vypovídají i výkonové parametry motoru, tedy 440 koní s točivým momentem 600 Nm. Výrobce uvádí zrychlení z nuly na sto za 4 sekundy.

Ale nejlepší je to, jak roadster vypadá. Může se zdát, že model 378 je totožný se starou "kobrou," ale opak je pravdou. Jde o moderní interpretaci toho, co MkIV '427' Cobra v šedesátých letech minulého století nabízela. AC bude vyrábět ročně jen kolem 40 vozů.

Cobra 378 je dotekem inovativního pohonu i ústrojí, se sportovním vozem starého světa. Za 90 tisíc liber vypadá draze, ovšem na silnici působí a zní jako kdyby stála milion dolarů. Nebo si chcete auto postavit, podívejte se na video? Jirka Hyner

 Zdroj a foto: Auto Express