TOWCAR 2023: ŠKODA Karoq Sportline 2.0 TDI 150PS DSG 4x4 vyhrála letošní trofej, ale uspěl i Golf Combi, Volvo XC40 a Porsche Cayenne (VIDEO)..!

27.09.2022 08:34

České SUV, které je dlouhodobě oblíbené u britských rodin, triumfovalo mezi vozy určenými k tahání obytných přívěsů v kategorii od 1.400 do 1.500 kilogramů, získalo i celkový titul napříč všemi třídami.

Praktický a schopný crossover prošel nedávno aktualizací a byl doplněn o stylovější rysy, inovativní technologie a 2.0litrový diesel o výkonu 150 koní. Je vybaven převodovkou DSG i pohonem všech kol.

Dvacet čtyři účastníků bylo zařazeno do hmotnostních kategorií karavanů, aby kupující snáze poznali, která auta mohou táhnout přívěsy. Dále podle hodnoty vozu nebo na základě limitu pro tažení.

Soutěž měla celkem šest hmotnostních kategorií, dvě třídy Family Towcar a rovněž Electrické a Plug in Hybridní vozy.

 

Tady je kompletní seznam vítězů Towcar 2023:

Hmotnost karavanu pod 1.200 kg: Volkswagen ID.5 Style 77kWh Pro Performance 204 koní. Zcela nové elektrické SUV od Volkswagenu ohromilo mimořádně plynulým přenosem výkonu, nenuceným točivým momentem, vyrovnanými jízdními vlastnostmi a dobrou stabilitou na pomalých i rychlých silnicích.

Hmotnost karavanu 1.200 – 1.300 kg: Škoda Enyaq iV 80X Sportline nabízí mistrovskou třídu v současné technologii EV, která při tažení vykazuje hladký a mimořádně rafinovaný charakter. Přídavný elektromotor na přední nápravě zajišťuje dokonalý pohon všech kol a extra trakci při zapřažení na klikatějších silnicích nebo při rozjezdu do kopce.

Hmotnost karavanu 1.300 – 1.400 kg: Volkswagen Golf Combi Alltrack 2.0 l TDI 4Motion 200 koní, 7st. automat DSG. Auto zaujalo praktickým zavazadelníkem, skvělým výhledem dozadu a kompetentními jízdními vlastnostmi. Dvoulitr TDI je skvělý motor nejen pro tahání karavanu.

Hmotnost karavanu 1.400 – 1.500 kg / Rodinné vozy / Celkový vítěz: Škoda Karoq Sportline 2.0 TDI 150PS DSG 4x4 SCR. Karoq zaujal porotu ze všech vozů nejvíce. Motorizace dává užitečnou razanci ve středních otáčkách pro udržení rychlé jízdy a systém pohonu všech kol zajišťuje vždy dostatek trakce.

Hmotnost karavanu 1.500 – 1.700 kg: Volvo XC40 Recharge Twin. Model okamžitě boduje coby elektromobil s vysokou tažnou hmotností. Jiskřivé zrychlení, vyrovnaná jízdní dynamika, prostorný a dobře uspořádaný interiér i velký zavazadlový prostor, to je důstojný vítěz třídy.

Hmotnost karavanu přes 1.700 kg: Porsche Cayenne E-Hybrid 8-Speed ​​​​Tiptronic S Německé prémiové SUV získalo vysoké hodnocení prakticky ve všech oblastech včetně vnitřního komfortu, technologií, praktičnosti a zavazadelníku. V oblasti pohonu využívá E-Hybrid 3.0litrový přeplňovaný V6 o výkonu 335 koní spojený s elektromotorem o výkonu 134 k.

Elektrická vozidla: Polestar 2 s dlouhým dojezdem a dvěma motory při svém vůbec prvním vystoupení v této soutěži zaujal. Jeho interiér je příjemný na sezení, zatímco informační systém založený na Googlu se snadno používá. Polestar 2 je neuvěřitelně rychlý i tichý a při jízdě ostrý jako břitva.

Plug-in hybridní vozy: Volvo V90 Recharge Plug-in Hybrid T6 Navýsost pohodlné tažný automobil připravený na dlouhé cesty. Výkon je působivý a interiér je mistrovským stylovým dílem luxusu a intuice.

Velká rodinná auta: Volkswagen Multivan Style 2,0 l TSI 204PS 7st. automat DSG. Na silnici působí zapřažený Multivan s pohonem předních kol působivě a vychovaně. Nabízí prostor jako v dodávce se zážitkem jízdy v osobním autě. Podívejte se na vítězné vozy na videu. Jirka Hyner

 Zdroj a foto: Newspress